K

Hét adres voor een bijzonder haarwerk

De verschillende alopecia vormen

Alopecia is een ernstige vorm van ongewenste permanente haarverlies. De oorzaken zijn divers. Chemotherapie leidt vaak tot haarverlies. Regelmatig gebruik van bepaalde medicatie kan eveneens leiden tot haarverlies. Van bloeddruk medicatie is bijvoorbeeld bekend dat haarverlies een bijverschijnsel kan zijn. Onder diabetici komt haarverlies ook voor. Hevige emotionele stress , verdriet, prestatie druk kunnen ook tot haarverlies leiden. Het komt voor dat vrouwen tijdens de Menopause last krijgen van haarverlies, meestal het begin van Frontale  Fibroserende Alopecia. Onprofessionele haarbehandelingen kunnen op den duur resulteren in haarverlies. Iedereen kan alopecia krijgen, het is niet aan leeftijd geslacht of afkomst gebonden. Alopecia komt voor in verschillende vormen. De meest voorkomende vormen zijn: alopecia Areata, alopecia Androgenica ,Alopecia universalis, Alopecia totalis, Alopecia cytostatica, Alopecia difussa en Frontale Fibroserende Alopeci. Voor meer info verwijzen wij u naar de website van Alopecia vereniging

Frontale fibroserende alopecia (FFA)

FFa wordt gekenmerkt door een symmetrische band van haarverlies. Er is sprake van een permanente plaatselijke haaruitval in de voorste haarlijn van het behaarde hoofd, de achter kant en de zijkanten langs de oren en in de nek (zie foto onderstaand). Deze vorm van Alopecia komt voor bij postmenopauzale vrouwen van 50 jaar en ouder. Er werd steeds een verkeerde diagnose gemaakt, omdat het nog ongebekend was. In 1994 voor het eerst door een dermatoloog Dr. Steven Kossard beschreven. De laatste jaren word FFA steeds vaker gezien door dermatologen.

Mannelijke kaalheid

Alopecia Androgenica is mannelijk haarverlies waar vrouwen ook steeds meer last van krijgen. Bij mannen boven de 30 jaar is het krijgen van een minder dikke haardos een normaal en natuurlijk proces. En wordt maatschappelijk aanvaard. Soms is er dan degelijk een erfelijke factor in het spel.

Door een aandoening

Ziekte, brandwonden, ongelukken, medicijnen of bestralingen. Bij littekenvorming door hoofdwonden en derdegraads brandwonden is het haarverlies plaatselijk en blijvend.

Aangesloten bij