K

Hét adres voor een bijzonder haarwerk

Complete collectie haarwerken. Van glad, kroes tot krullend haar.

Voor dames, heren en kinderen.

Haar is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun persoonlijkheid. Haar staat voor kracht, haar verhoogt het zelfvertrouwen. Voor bijna iedereen is haar een onderdeel van iemands uitstraling.

Over Hellywood Haircollection

Ivonne Held is de eigenaar van Hellywood Haircollection. Zij heeft 45 jaar ervaring in de beauty business als schoonheidsspecialiste, visagiste, kapster, kleur- en style-adviseuse. Ivonne heeft ruim 55 jaar in Duitsland gewoond en daar haar vakopleidingen gevolgd. Zij heeft er voor verschillende topfirma’s gewerkt. Zo was Ivonne de 1e buitenlandse verkoopster bij Douglas in Duitsland, en later ook in Nederland.

Leven met alopecia

Na een aantal ingrijpende, droevige gebeurtenissen kreeg Ivonne last van alopecia, ernstige haarverlies. “In het begin dacht ik dat dit wel over zou gaan, maar het werd steeds erger. Omdat ik geen passend haarwerk kon vinden, ben ik zelf gaan experimenteren met alle haarwerken en pruiken die ik inmiddels in mijn bezit had. Zo ontstond uiteindelijk in 2008 mijn idee voor de Hellywood Partial Lacewig. Dit haarwerk heb ik behalve voor mijzelf ook uitgevonden voor alle vrouwen die lijden aan chronische haarverlies door FFA alopecia. Ik wil deze groep helpen hun zelfbewustzijn, levenskwaliteit en levensvreugde terug te vinden met dit unieke haarwerk.”

Patent voor Hellywood Partial Lacewig

Ivonne heeft voor haar Hellywood Partial Lacewig een patent verworven, en daar is zij trots op. “Doordat ik zelf frontale fibroserende alopecia heb, weet ik wat belangrijk is bij deze vorm van haarverlies. Voor een patent moet je overtuigend laten zien dat wat jij hebt gemaakt, onderscheidend is. In mijn geval dus een haarwerk dat anders is dan alle andere omdat het geen standaard pruik is, maar een integreerbaar deelhaarwerk, een medisch hulpmiddel. Het haar dat er nog is, hoeft niet te worden afgeknipt of weggewerkt. Het haar wat nog over is wordt gebruikt om het haarwerk aan te bevestigen. Het haarwerk zit daardoor stevig, en dat geeft een veilig gevoel.

Inmiddels is Ivonne Alopecia spreker en lid van verschillende alopecia verenigingen in binnen- en buitenland.

Aangesloten bij